Friday, November 20, 2015

Quote of the feeling ....

Because when you dwell in sadness, life will leave you behind. 
So move on. Forgive and forget, even those who do not forgive you. 
Happiness is not defined by the number of people who love you or hate you.
Happiness is about how you love and forgive both others and yourself.

Thursday, November 19, 2015

Past VS Pain

Did I really love to live on past ?
or was I addicted to the pain of my past ?
The exquisite pain
or wanting someone so unttainable ?


It happens to everyone as they grow up. 
You find out who you are and what you want, and then you realize that people you've known forever don't see things the way you do. 
So you keep the wonderful memories pain or sweet, but find yourself moving on. 
Moving to be a better person, having value and worth. 
Chin up ... and move on. 
Love your self...and let the universe love you back.
Some people not enough Lucky to having us, as a strong and blossom flower after the storm.

Sherlly Wu 

Monday, November 2, 2015

Forgive cant Forget

Forgiveness is a decision of the will. Since God commands us to forgive, we must make a conscious choice to obey God and forgive.   Of course, it is impossible to truly forget sins that have been committed against us. We cannot selectively “delete” events from our memory.

However, if by “forgive and forget” one means, “I will act as if the sin had never occurred and live as if I don’t remember it,” then we can run into trouble. 

For example, a rape victim can choose to forgive the rapist, but that does not mean she should act as if that sin had never happened. To spend time alone with the rapist, especially if he is unrepentant, is not what teaches. 

Forgiveness involves not holding a sin against a person any longer, but forgiveness is different from trust. It is wise to take precautions, and sometimes the dynamics of a relationship will have to change.
The ideal is to forgive and forget. Love keeps no record of wrongs .

However, changing hearts is God’s business, and, until an offender has a true, supernatural heart change, it is only wise to limit the level of trust one places in that person. Being cautious doesn’t mean we haven’t forgiven. It simply means we are not God and we cannot see that person’s heart.

Forgiveness is the remedy. It doesn’t mean you’re erasing the past, or forgetting what happened. It means you’re letting go of the resentment...

Back To Bento Overloaded

Tuesday, October 6, 2015

Quote of the Day

Bump Tradada Bump

Speaking of the normal path of life, People said " one usually has to suffer in order to succeed. One must go through rough ups and downs, and sometimes sacrifice to a certain extent one’s sense of self in order to please"

I fully understand the concept of ‘ups and downs’, that everything in life will never be flawless. In fact, those bumpy times are actually the most valuable moments for us to live and learn and become better people.

But I wonder how can people always bump the some problem with the same lesson that he/she already passed? its because they failed learn something from the experience, or God just want them to learn another more detail things beside that bumpy times.  Sorry for the randomness

Monday, October 5, 2015

With Great Power Comes Great Responsiblity

Being so honored , and So happy finally be a part of the oh-so-famous NGOPI (Ngobrol Psikologi) Talk show and get interviewed by the legendary Psychology William Budiman And Jessica Farolan.  Can't wait to watch it on TV !

Today topic is about " RESPONSIBLE " We have so much fun chit chat, and having great fun game.hohoho...

Now I would like to share little bit what had we discuss and Lil bit my opinion about Responsible.

When i received the Qcard and the Topic title With great power comes great responsibility. Ultimately my favorite quote, from the Spiderman movie.

Setiap orang pasti mempunyai tanggung jawab yang primer yang harus di jalankan dan dikerjakan. Misalnya tanggung jawab sebagai seorang anak, suami/istri, pekerja , atau sebagainya. 

Tapi Apakah semua orang mau memiliki dan memikul tanggung jawab yang banyak ? terkadang ada sebagian orang selalu menolak pada saat di berikan kesempatan untuk mengambil tanggung jawab lebih,  tipe ini tipe orang yang enggan berkembang dan maju. Merasa tanggung jawab hanyalah sebagai beban dan masalah baru dan pressure.

Dan ada juga sebagian orang yang enggan memikul tanggung jawab dikarenakan merasa tidak percaya diri, karena merasa tidak mampu , tidak mempunyai kemampuan lebih. Tidak heran sebenarnya, karena umumnya orang indonesia selalu memberikan satu label saja pada diri sendiri. Misalnya dia merasa dirinya seorang ibu rumah tangga, ya pekerjaan ibu rumah tangga saja yang di jalankan. Tanggung jawab di luar itu tidak ada keberanian untuk di explore dan di pikirkan,  karena sudah dikotakan dan di batasi kemampuan mereka oleh doktrin turun menurun dan satu label itu.

Menurut opini  saya, orang yang ingin maju dan berkembang dan mempunyai value of life lebih , adalah orang yang ingin dan mau memikul tanggung jawab lebih di bandingkan orang lain.  

Jadi jangan takut untuk memikul tanggung jawab lebih dibandingkan orang lain. karena ini adalah Privilage kita untuk berkembang dan maju.

AND Being a woman is a privilege. But remember, with privilege, comes great responsibility too. Sometimes it can be exhausting. Being a woman means able to multitask, to cope with a LOT of things, to handle family and friends and work and love life and social life and house chores while making sure we always look good ourselves because somehow people judge a woman based on her appearance. Isn't it tiring? Yes, SOMETIME I'm exhausted, you know. I guess being a woman IS about being the real superhero in life. And that at the end of the day, we just gotta accept that that's how life works for us women. 

Tapi bagi orang yang mempunyai talenta lebih , di berikan banyak kesempatan dan sudah mengemban tanggung jawab lebih banyak di banding orang lain, juga jangan merasa superior. Karena kita harus menyadari bahwa Tuhan menciptakan kita Equal dan sama, tapi kenapa kita bisa di berikan kesempatan dan privilage ini, dan kita bisa menjalankan dengan baik. Itu semata bukan karena kekuatan kita juga, Semua dikarena kebesaran TUHAN.  kita hanya di pinjam untuk menjalankannya tapi kekuatan terbesar semua dari Yang di atas. 

So lesson of life yang di petik oleh sesi topik kali ini , Jangan takut untuk mencoba memikul tanggung jawab lebih, jangan memperhitungkan untung dan rugi dalam mengambil tanggung jawab lebih, tapi nikmati privilage yang di berikan , jalankan dengan baik tanggung jawab itu, maka hal positif akan kembali pada kita. Kebaikan dari keseriusan kita menjalankan akan kembali pada kita. 

Ada pepatah yang mengatakan " Dewasa bukan dilihat dari besar tubuh orang, status orang , tetapi kedewasaan di lihat disaat dia menjalankan tugas tanggung jawabnya " 

Whatever happened, happened for a good reason. "Don't underestimate the value of doing LOT OF THING...I will create nothing to something " 

Have a great & Inspiring day !

Sherlly Wu

Saturday, September 12, 2015

My Lesson of Life

Kata2 orang bijak "Berbuat baik tidak boleh di tunda " . Tetapi ada beberapa orang yang tidak cukup bijaksana untuk mengerti perkataan ini. Padahal kata2 ini sering di ucapakan, tapi hanya berakhir ucapan mulut saja. Tetapi tidak memahami Pentingnya nasihat ini.

Terkadang manusia hanya melihat sisi keramaian, kesibukan , dan  mencari pengakuan pada saat melakukan hal sosial atau hal baik. Terkadang kita lupa mengambil makna yang tersimpan dan Inti dari berbuat baik.

Kita terlupakan untuk merasakan dan mendengar inner soul kita memancarkan energi yang begitu excited dan positive. Kita hanya mengharapkan dan menikmati pancaran muka dari orang yang menerima berkah dari perbuatan baik kita.

Bagi jiwa yang kecewa , jangan kecewa ! Tinggal tunggu saatnya , dan berharap waktu berbelas kasih memberikan kesempatan untuk merasakan keindahan dan manis dari buah kebaikan.

Wednesday, March 25, 2015

Work from home

 I've been setup Retail Online company home based. I’ve been working from home a lot lately!
 Unless I have to step out for meetings, most of the time I’m just answering emails and do Creative marketing strategy from my house.

But let me tell you guys .. working from home isn’t as glamorous as people might think! If you’re not careful, it can easily turn into you (or me) being in your pajamas for days at a time. And who can get any work done while being in their pajamas all day? Some of us just laying on your coach or bed,  feel holiday mood, just want to play with your kids half the time.. am I right?

But love it or hate it, work is work!

I always try to drag my self to maintain my productivity while working from home , maybe it can be consider as your tips especially for mommy who working from home.

First I always Get dressed well even though your office just in your dining room, or just small office corner your living room. What I mean is... I always disciplined myself to GET UP (like usually ppl go to office ) , Shower and dressed. It's so easy to feel like you're not working when you're in your pajamas, and even unmotivated because you have no where to go. But Im not saying ...get full of makeup , and heels and tight dress.

Hei.. You will feel perfect for being neat and comfortable while still keeping things professional (even just at home).

2nd is Designate a great work space. The best and worst thing about working from home is that you can work anywhere! you can be on you couch, your bed but that can be make you not productive. Because laying on bed with your notebook just make you want to watch youtube, or shopping , reading news or blog. (hahah). I have been finding it very helpful to designate an area that's my office. I have things on my desk to remind me of my desk back at the office. and flowers (esp. lily flowers ) a must. and My motivation books to keep me inspired while I'm working !

Third, being at home can be easily distracted because now I have a cute baby and a nanny walking around the house so in order to focus, sometimes I just have to commit to myself to forget my surroundings. and Ask my nanny's help and understands , if my baby cranky she will help me to take care and take the baby out first until my work's done.

Sometimes its about quality not quantity, And You'd be surprised with how much you can get done with a steady hardcore 2-4 hours of work if you just focused.(VS 8hours of distracted work).

It can get pretty depressing feeling like you're stuck in a house all day. So that's why I personaly like working in a cozy area, comfort area. Neat area. Because Im an incredibly visual person, so haveing a lot of light , cozy place helps me be creative and helps liven up my senses and keeps me awake ! hihih. So dont get confused, i love to tidy every corner of my room and working place to keep clean, neat and fresh.

Last but not least, Dont forget to play with your kids every once in a while. But definetly be sure to schedule in breaks. I know how easy it is to continuously sit behind a notebook and forget how much time has passed by.  But firstly its not healthy for you to sit a long periods of time, and secondly its not good for productivity when you're feeling worn out. Take a break ... Go out for a dessert or coffee..

And Im pretty much enjoy working from home. Until now i can see the progress of my business, and the cute baby growing.

Happy Working :) 

Friday, December 19, 2014

Break TIME !

Once again, just like expected, Its really getting harder to sit down and write a blog.  Already try to sit down , want to write something, Very-serious-blogging-sessions...Buttttt... 20 minutes later just empty blog in my screen. Fuuuhh..

I found that, the busier I am, the faster days gone. And sometimes I wonder where did the time go ? What did I do today ? How come I became very short memories , I didn't remember many details lately. Goossh... !

Time, can you tick your tock more slowly please?  I just open my eyes in morning and blink my eyes, and its already nite. I still remember how grumpy I am in the monday morning and fuuussshh... its already weekend. So many things to do.. but so little time I have. I always questioning myself, Did I use my time wisely ?

Okay then..Holiday season is coming, really need short gateway holiday, just to relaxing my mind and body. Really wish for relaxing holiday. But the fact, My nanny will take on leave on my holiday time. And Yes I need to take care my babies. (*Faint*). Cross finger ... i have so many helper to help me to take care of the kids, So I can do my household things. (hix..sad). What a great holiday to welcoming new year !

Talk about new year... Im so Proud and Happy with this year achievement. In Spiritual , Business , friends And family. I can feel that GOD so love me that much. God gave me those great achievement that sometimes I'm not dare to asked. I feel so gratitude. Thanks GOD for the amazing year. Hope in the next years, the growing achievement we will get.

I still remember how hard my life goes through, To many bumps on my path , But I still Praise to God. Without it I cant Growth like today.

Thanks universe for the hard lesson.  I will always keep my Faith that God will always stay beside me. Even i feel iam alone, I will always remember that teacher always in silence stay beside me.

My heart feel very calm and warm when read this nice words " when pupil is going through difficulty, and wonder where the teacher is, remember the teacher is always quiet during the test".


Wednesday, November 26, 2014

Tuesday Note

When your kids sick, how worry we are as a parents. Accompany your kids, make sure your kids fine and healthy, 24 hours don't dare to leave them. And how about when your parents sicks ? Will we do that ? take care of them ? will you do that privilage to our parents ?

Im so sad :(

Saturday, November 22, 2014


Did you ever think, Real happiness is when you can accept that life isn't always that happy and yet you still choose to smile and move on. 
And You keep remind your self " when GOD give you big BUMP means GOD trust us can solve big problem "

Hai blog, hope you not feel lonely ya. its been sooo long never write and post anything ini this blog. Feel very guilty :( Untuk menebus rasa bersalah saya, Saya akan berusaha deh untuk menulis lagi. Meluangkan waktu untuk menulis dan mempost dan menshare segala sesuatu yang saya lewatin dan rasakan. 

Sebenarnya sih , kepinginnya di blog ini saya bisa menuliskan tentang semua impian saya, rasa bersyukur saya ( gratitude ) setiap hari.
Meski kelihatannya " to good to be realize " tapi saya akan berusaha dan coba kok. 

Saya pernah baca rangkuman dari satu buku, bahwa apabila setiap hari seseorang selalu bisa mensyukuri apa yang dia dapat kan , hal yang dia syukuri akan di lipat gandakan kebahagiaannya. Misalnya : kita selalu bersyukur bahwa kita gak pernah kekurangan air , makanan dan rezeki, hal yang kita syukuri ini akan semakin hari semakin melimpah , dan kita makin berasa kok hal yang kita syukuri ini semakin gak habis habisnya. Di berikan lebih terus. Gak kekurangan.

Jadi kesimpulannya , setiap orang yang mempunyai rasa syukur itu, akan kembali terefleksikan seperti refleksi kaca yang memantul kembali ke kita, dan biasnya itu memberikan flash yang lebih besar , dan gak jarang juga kebiasaan bersyukur kita ini menular ,  dan bisa memberikan inspirasi lagi bagi orang sekitar. 

So dari gratitude itu , rasa syukur yang terucap lebih jelasnya.. bisa memberikan arti yang besar juga buat orang lain dan buat kita. so kenapa enggak , sebelum tidur luangkan waktu 10 menit aja, mengucapkan syukur untuk segala hal yang kita alami. Tapi kalao suatu hal yang tidak kita rasakan tidak ada chesmistrynya dan terasa greget hanya ucapan semata ..ya jangan di tulis.. artinya kita gak bener2 merasakannya. 

Hari ini saya bersyukur sekali atas Karunia Tuhan , saya selalu bisa diberikan kesempatan untuk belajar,  Hari ini saya di berikan suatu pelajaran yang besar dan berarti yaitu " PENGAMPUNAN ".  Weehh.. Berat ya untuk belajar mengampuni seseorang yang telah membuat kita kecewa, sedih dan marah. Disaat Gejolak emosi, rasa sedih melebur , kita di berikan kesadaran dan pembelajaran bahwa bila kita tidak melewati dan merelakan kesedihan , kekecewaan ini pergi. Hal ini pasti akan terulang ulang dan terulang terus, sampai kita menjadi tumbuh dan menyadari bahwa hal ini harus di lepaskan dan di lewati. Suatu kepasrahan atas kemelekatan kita , di tutupi dengan suatu keajaiban , kerelaan suatu PENGAMPUNAN. di saat itu penderitaan kita sirna , dan semua menjadi bertumbuh menjadi lebih indah. Tidak ada lagi duri-duri kecewa, sedih yang menusuki diri sendiri , melukai dan menyakiti diri sendiri.  and what i learn is We all make mistakes, we learn, we apologize, we change, and we move on with a better understanding. Everybody makes mistakes so it is truly unfair to not give room for other people to make some. No matter how much a person disappoints me, I will always forgive and move on. I have a big heart and I am grateful to GOD  for that.

Saya bersyukur mendapatkan pelajaran bahwa PENGAMPUNAN, bukan lah hanya mengampunin orang lain, tapi mengampuni diri dan menyayangi diri sendiri. KArena PENGAMPUNAN kita tidak lagi membunuh diri sendiri dengan meminum racun dan memelihara duri dalam tubuh kita.

Rasa syukur kedua adalah : Saya melihat anak anak saya tumbuh berkembang menjadi dewasa yang berbobot. Tadi sehabis pulang dari kantor, secepat mungkin saya menukar pakaian saya dan bersiap siap lagi untuk pergi beribadah dan melakukan pelayanan. Saya baru menyadari anak anak saya belom pulang dari tempat bimbel nya, baru saya mau berangkat mereka pulang. Ah ...rasa bersalah masuk kedalam hati, ahh..tidak sempat bermain dan bercerita dengan mereka lagi deh malam ini. Mereka pasti kecewa lagi. Bener juga, anak tengah bertanya  " kemana mom ? Ke vihara ya ? " sambil mengiyakan , saya cium pipinya.  Yang keluar dari mulutnya adalah penyejukan hati " mom, jangan capek capek ya ! di sana pasti sibuk  , mike tungguin mom pulang ya " 
Saya bersyukur mereka mengerti bahwa cinta yang kecil dari dalam rumah ini, harus di sebarkan meluas menjadi cinta yang besar bagi semua orang di luar sana. Saya merasa bersyukur atas hal kecil ini. 

Rasa syukur ketiga adalah : i have great lunch and dinner. great food and great companion. 

Rasa syukur ke empat adalah : Saya di berikan orang begitu baik , dan begitu positive. di perkenalkan dengan jodoh yang baru. Jodoh yang memberikan nilai positive bagi saya, bahwa ya memang selalu ada harapan untuk hal baik.

Rasa syukur ke lima adalah : Bisa beristirahat lebih baik dari kemarin.

Ahh..saya yakin sekali, di saat kita mempunyai pikiran yang sehat , dan pikiran yang sehat itu adalah bisa " MENERIMA ( ACCEPTANCE ) semua kondisi, disitulah kita sudah bertumbuh dan menciptakan kebahagiaan kita sendiri :)

I feel much much more happy :)

Good nite :)

Wednesday, July 17, 2013


Im not the person who loves GLEE serial. But well , the reason I love is because of Finn and Rachel love story. I feel there's some deep chemistry between them, like I DO. Here i attached some of my fave Clip of them. I feel De-Javu in some episode :)

Thursday, April 11, 2013

You come for a reason, a season or a lifetime ??

People come into our life for a reason, a season or a lifetime.

When you know which one it is, you will know what to do for that person.
It is usually to meet a need you have expressed.

They have to come to assist you through a difficulty. To provide you with guidance and support. To aid you physically emotionally or spiritually, they may seems like a God send and they are........

They are there for the reason you need them to be. Then without any wrong doing on your part or at an inconvinience time.

This person will say or do something to bring the relationship to an end.

Sometimes they die,
Sometimes they walk away,
Sometimes they act up and force you to take a stand.

What we must realiZe is that our need has been met our desire fullfilled.

And their work is DONE.
The prayer you sent up has been answered and now its time to move on.

Some people come to your life for a season.

Because you turn has come to share grow or learn.

They bring you an experience of peace or make you laugh.

They may teach you something you have never done.

They usually give you an unbeliveable amount of joy.

Believe it , its real but only for a season.

And the last person is , people come into your life for a lifetime.

Lifetime relationship teach lifetime lessons.

Things you must build upon in order to have solid emotional foundation.
Your job is to accept the lesson , love the person and use in all other relationship and areas of your life.

It is said that love is blind but friendship is clairvoyant.

Thanks for being a part of my life.

Whether your were a reason, a season or a life.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...