Tuesday, October 25, 2016


I love my Soul.
I Love my body.
I love my God.
I love my parents.
I love my husband.
I love my Kids.
I Love my Best Friends.
I love my Nieces and nephews.
I love my brothers and sister-in-law.
I love my friends.
I love my maids.
I Love my House.
I love my office.
I love my job.
I love my dreams.
I love my Monkey brain.
I love my Resilience.
I love my Patience.
I love my Toughness.
I love my positive mind. 
I love my professionalism.
I love my big heart.
I love my sense of humor.
I love my willingness to forgive.
I love my willingness to learn.
I love my willingness to start all over again - again and again.
I love my bed.
I love my pillows.
I love my daily progress.
I love my ups and downs.
I love my life

Im sorry... Pls Forgive me....Thank you so much .... And I love you 

Saturday, October 22, 2016

Entrepreneur stories Being a Boss is lonely

This leads me to a topic I've been wanting to write. FOR LOOONGGG TIMEEEE……… Phuff..

You know, it's actually not fun being a boss, let alone a GIRLBOSS.  It could be a lonely place up there, really! (sob..sob..sob)

As a boss(when you have more than 1staff means you are A BOSS ) the beginning of my entrepreneurship journey, I thought that it was possible to always make everyone happy while still achieving the company's goals, but it became harder when I already have full team in the office, a bit of SOP, systems and bigger goals and target. No matter what my decision or my intention are there will always be some people who would think it's an unfair decision. Fuuhh..

You think being a boss mean you don't have to answer and report to anyone ? ITS TOTALLY Wrong! Hello… I have Investor and BOD meeting every week where I need to responsible on every numbers presented and  being asked questions where I don't know the answers. Try to please the BOD while at the same time please your team? Tough job right there :D. 

And...when you have partner which is not in one vision or direction with you. And dont put any effort to build the company. with "Sebodo amat" attitude. And you need to entertain them as partner but frank speak he/she just act like small staff. Dilema behaviour.

Some people think being a boss means less work you can more relax because we can delegate it easily? WHO SAYSSS ? When it was just 5 of us in the office, I thought by having more people I could have less work and just focus on the specific thing. Which is not the case of course, as the company grows there are even more works to be done, bigger goals to achieve and higher standards to set. Also many things just cannot be delegated to anyone.  And even if we have delegated some works, we still have to control it and make sure all is going well and make the final decisions on a few of them.

As a boss, I have to set the path of the company and always need to show up enthusiastic and full of energy. But you know I'm only human, I have bad days too but can I really look like how I feel? Of course NOT, afraid of sending a negative vibe accross the office and making people wondering what has happened. I have to act like duck you know, looking all calmed and collected on the surface where I paddle like crazy below the surface. I have to watch my words, every email and every text I type on group.

CEO has super salary? Well that is true when you're a CEO of a big corporation, but when you are also the founder? NEEEYYY...haha, it's a common practice where the CEO takes less salary compare to their top executives. It happened to me, it also happened to me (and my partners) we didn't take any salary for a few months! and we still had to look optimistic about everything when we were bleeding on the inside :o)

What else? I'm sure there's plenty more. Sometimes, as a CEO, you are expected to know everything while in fact you are just as clueless as them. Do I know any better than my IT or Accounting staff? Of course not. And obviously, our staff know better about the latest thing in ecommerce than I do. So obviously I'm not the smartest in the room,. I have many moments of self-doubt, clueless if I'm doing the right thing or not. Those times, I can only pray and let God do the rest. 

By the way do you know that entrepreneurs live in fear? We drink that every morning. My biggest fear is not being good enough. 

As an entrepreneur, people like to make assumptions about you and your business. Your relatives are suddenly reaching out to you to see if you have job openings or you can squeeze in someone and magically create a position for them.

As a CEO, I also have so many events and meeting to attend, sometimes I can think like, It might be a quick meeting, but when we accumulate the hours we spend on the road and getting ready it can be A LOT and they are the hours I can never get back to sit on my desk. Everytime I say yes to something it means I say no to me and my priorities. And the guilt from spending less with family or work is bigger than the guilt from not attending meeting, and any opportunity. So that is why I'm very picky with my time. 

Bottom line is, women at the top in general are very vulnerable so imagine being a CEO, an entrepreneur and a mom :D.

So anyway, I'm babbling pretty long here. Moral of the story is, if you have a boss, a supervisor, someone you report to, make it a point to thank them once a while, or at least recognize their hardwork, and show them that you care because they care a lot about you and looking after you.

They are always thinking of ways for you to accelerate your career, complimenting you, covering your asses to the bigger boss, proposing for a reward and other things. Just like you, they also have their own battle at work or at home. But unlike you, no one babysit them and they don't get as much as appreciation as you do. You never know how a simple act of kindness can be the highlight of their day and provides ACCEPTANCE that they matter just like it did to me. 

Tuesday, July 19, 2016


 " Kalau mau disayang ..harus menyayangi orang dulu - Kalau mau di cintai ..harus belajar mencintai - Kalau mau di hargai - Harus bisa menghargai orang terlebih dahulu - Kalau mau di perhatikan ...belajar memperhatikan orang lain, Kalau ingin makmur ...belajar untuk berbagi. "

Statement di atas , sering banget kita dengar. Tapi masih banyak juga orang yang selalu mempertanyakan nasib masing2 (termasuk gw).

Aplagi Setiap orang yang di rundung kemalangan , atau kesedihan. Selalu, bertanya2 dan mempertanyakan kesedihan dan kemalangannya ini salah siapa ???

" kenapa gw yang harus begini ? kenapa gw gak diperhatikan ? Kenapa gw tidak di hargai ?"

Sebenarnya pertanyaan ini , harusnya kembali kepada diri sendiri - Introspeksi.

Apakah kita sudah cukup menjalankan kehidupan ini sebagai seorang manusia yang kita inginkan ? ( *jangan denial...belom apa2 jawab " UDAAAAHHH...TAPI dia aja yang.... *piara banyak sapi alias tukang nyalahin orang*). 

Kenapa dibuat bumi itu bulat ? Dalam pemahaman gw, Bumi sedang mengajarkan kita, Bumi ini bulat , tidak bersiku ,Setiap kali ,kita berjalan mengikuti arah bumi ini , pada akahirnya akan kembali ketempat semula titik kita berdiri. Sama hal nya dengan perbuatan kita, apa yang kita perbuat pada akhirnya akan kembali kepada kita.

Meratapi nasib dalam kesedihan, itu gak guna. Coba putar pandangan kita dan introspeksi diri sendiri. Segala yang terjadi di kehidupan kita, semua kembali kepada diri sendiri.

Tetapi bukan berarti kita menjadi menyalahkan dan makin terpuruk karena keburukan atau kesalahan sendiri, tetapi bangkit dan berusaha untuk memperbaikinya.

Mempertanyakan nasib..hanya makin merperburuk keadaan, Hanya akan menambah beban mental dan jiwa di dalam diri. Membuat lubang hitam semakin dalam.


Monday, July 11, 2016

#GirlBoss Chapter 6

" Focus on the positive things in your life and you will be shocked at how many more positive things start happening.
But before you start to think you just got lucky, remember that it's MAGIC and MIRACLE, and you mae it yourself "

Saturday, July 9, 2016

How do you Sparkle ??

Short vacations, nice view hotel,  Milo in my bed at night when the world is quiet, dress up & makeup, walking with heels. conversations with my husband , kids pillow talk and chit chat about my biz & spiritual things with my best buddy, opening the windows and letting the breeze flow , sit in silence while I think and pray, morning cuddles and wrestles with my kids, devouring ice cream straight out of carton with my kids.

 It’s always the simple things that bring the most radiant sparkle to my life.

How about you ??

Friday, July 8, 2016

Tebing TerHITS Tebing Keraton

Akhirnya gw sekeluarga berhasil menikmati dan menyaksikan keindahan Tebing ekstrim, tebing social media aka tebing keraton ini.  Tebing yang sangat ngeHits di dunia sosmed, especially instagram dengan foto yang hampir semua sama, mencoba untuk ekstrim berdiri di bibir jontor tebing keraton. Dannn...kita juga gak mau kalah kekinian, dengan niat dan mental yang cukup. setelah browsing sana sini, things to do and dont sebelum berangkat kesana. ( yaa..im a kia-su mommy). dan ternyata itu sangat berguna setelah gw do sooooo many research (i know again..im lebay). sebelum kesana, gw makesure how to arrived that tanpa celingak celinguk dan di bohongin orang dipagi buta. jadi dengan persiapan yang cukup ...kita berangkat !!

Niatnya jam 4 pagi jalan menuju tebing hits ini, tapi apa daya mata masih berat dan berakhir kita berangkat jam 5 pagi, sambil kejar2an sunrise. Okay disini gw mau kasih tau, bagi kalian yang mau menyaksikan sunrise , makesure sampai di tebing keraton jam 5.30. Perjalanan menuju tebing keraton sendiri tidak jauh ( dari daerah masuk dago pakar ). Apabila di hitung dari MCDonald Dago sekitar 20menit. Karena kami tinggal di hotel satu komplek dengan dago pakar, untuk menuju ke sana terbilang cukup cepat, dengan 10menit kami tiba di tempat parkir tebing keraton .

Tebing keraton sebenarnya satu  kawasan Taman Hutan Raya Ir. H. Djuanda, taman kota yang nyaman berada di dekat Kota Bandung. Kenapa tempat ini begitu HITS nya di socmed, ya karena tempat ini sangat dekat dengan kota bandung, dan gampang untuk di capai. dan pemandangannya gak kalah bagusnya. Nama tebing keraton ini juga sebenarnya baru di buat oleh seorang bapak bernama ASEP. yang dapat wangsit dari raja prabu , untuk di kasih nama wilayah ini "TEBING KERATON" yang sebelumnya sebenanrya namanya " KARANG JONTOR" eiya bener namanya KARANG JONTOR..karena emang kalo diliat kaya bibir jontor ha ha ha. Kemarin sempet2 nya kepo nanya ada pak asep nya gak yang fenomenal itu ...tapi sayang lagi gak ada ..lagi ke luar kota. Ya sapa tau aja, dikasih wangsit (eeaa..).

FYI, untuk sampai keatas tebing keraton, kita tidak bisa menggunakan mobil. mobil harus di parkir di bawah, dan untuk mencapai tebing keraton
- Kita bisa menggunakan ojek (sekitar 10", harga PP 50Rb, itu sudah tidak bisa di tawar di hari libur, mungkin bagi kalian yang berangkat di hari2 sepi, bisa nawar 30rban karena jaraknya gak terlalu jauh dari tempat kita parkir. tapi jalanannya rada rusak dan curam).

- Berjalan kaki sekitar 40menitan, dengan track yang lumayan jauh dah menanjak. tapi bagi kalian yang suka berjalan kaki dan sekalian mau berolah raga bisa aja. tapi makesure jalan lebih pagian, kalo tidak mau ketinggalan sunrise.

setelah tiba di atas, kalian akan di mintai tiket retribusi Rp 11rb/orang. Dan oiya sebelumnya di bawah mobil harus bayar Rp10rb.  Setelah membayar tiket retribusi , jalan dari depan pos tiket kedalam sekitar 500meteran. Tapi sepanjang perjalanan kita menuju atas tebing,  sudah disugguhkan pemandangan yang deadly very very beautiful. ahh indah banget...

setelah sampai di bibir jurang, kita bisa langsung foto2 deh. Disana lumayan rame, jadi untuk foto2 kita harus berganti2an. Bagi kalian yang ingin ekstream, bole juga melewati pagar dan foto di bibir jurang untuk dapat foto kekinian (tapi gw gakkkkkk..berani. takut booooo ). Jadi cukup di batas pagar sambil melihat2. Aiya ..jangan khwatir tebing keraton sekarang sudah di pager2in. jadi gak usah takut bisa saling jorok2an. tapi bagi kalian yang mau bawa mantan kesini juga boleh, sambil foto2 di jorokin dikit dah selesai (hehehe).

Bagi kalian yang mau bawa anak2, (ini serius!)  sebenarnya sih boleh2 aja, tapi melihat perjalanannya yang cukup tidak nyaman ( naik ojek / jalan kaki ), yaa...bisa aja. tetapi kalian harus lebih prepare aja.

ah...iya disana udara cukup dingin, jadi jangan lupa bawa jaket. dan yang paling penting jangan lupa bawa kamera (halaah).

Disana jangan khawatir kelaperan , abis nanjak capek trus udara dingin bikin perut laper, Banyak kok warung2 kecil disana , kalian bisa sambil nikmatin pop mie, goreng2an dan teh anget. jadi gak usah bawa bekal rempong2 ya.

Nah kalo dah Sampe disana, what can you do ?? (secara dah bayar mahal ojek 50rb + parkir 10Rb + uang retribusi 11rb) cuma buat foto2 aja 10menit kelar...ahhh rugiii atuhhhhhh... so disana ngapain donk ? secara gak ada ATV, permainan outboond (bisa sih bikin sendiri, uji nyali2 main jorok2an disana ) gampang .....  taro kamera atau handphone kalian, cari gundukan yang cukup tinggi ( spot di bawah menara kayu ada rumput2an yang gundukan nya cukup tinggi,bisa duduk disana ) sambil liat pemandangan ke depan, duduk ajah... gak usah motret2 mulu..nikmatin deh pemandangan di depan mata lo. duduk bareng temen2 atau keluarga sambil inhale exhale...nikmatin keindahan dan kebesaran Tuhan, dan terus mengucap syukur. sambil ngobrol2 dan ketawa2 dengan keluarga. Atau duduk freezeee aja nikmatin (dijamin di jakarta gak ada..jadi capture semua moment keindahan pemandangan ini dengan lensa mata lo, dan di simpan di memory otak looo ) ini dijamin lebih memberikan meaning lebih indah di perjalanan lu di Tebing keraton. So guys met enjoy the place yaa....

Ini ada cara jalan menuju Tebing keraton :
1. Dari Arah Mcdonald Simpang Dago (kalo gak tau google aja lah ya dimana itu berada ), luruuuuss aja ntar lewatin hotel sheraton ( dikiri), trussss...ntar lewatin lagi hotel Jayakarta ( dikanan).. trus ketemu deh Terminal Dago

2. Dari terminal dago ..ada jalan bercabang kan tuh.. ambil arah kanan yang kearah DAGO PAKAR ( mau ke arah the valley tapi belommm sampe belokan The VALLEY ).

3. Jalan sekitar 300Meteran , ada cagak dua, kiri ke dago , Nah kita tetep AMBIL YANG KANAN.

4. Nah ini patokannya , ada INDOMARET di kiri , ada belokan kiri ke arah TAMAN HUTAN , Kita BELOK KIRI, kalo teruskan ke arah cafe THE VALLEY dll itu.

5. Jalan terus, jalan makin menanjak, kecil tapi bagus jalannya, tar di kiri ada Gerbang TAHURA ( Taman Hutan ), terus ajaaahh.... nanti gak lama didepan ada jalanan KE KANAN ( ada tulisan BUKIT PAKAR UTARA ) banyak orang yang atur untuk parkir mobil. karena mobil gak boleh nanjak ke atas. jadi kita harus parkir di depan jalan. 

6. Dijalanan Kiri ada banyak ojek2 mangkal , disana akan di tawarkan oleh ojek mau naik keatas dengan tarif yang sudah di patok ( Ada tulisan Rp 50Rb PP ). Ini terserah kalian sih , tapi sudah di pastikan mobil tidak bisa naik ke atas, harus parkir di bawah. Bila kalian yang ingin sekalian olah raga, bole juga berjalan kaki dari pangkalan ojek ini sampe ke atas kurang lebih 2KM. (dengan medan jalan menanjak dan jalanan sendikit rusak)

kalo kalian sudah melewati pangkalan ojek ini , kalian sudah akan di suguhkan dengan pemandangan2 indah bukuit2 hijau dan rumah2 warga di lereng bukit, nanti gak lama masuk pemukiman warga. jalan terlihat berbelok kekanan, ikutin jalan aja terus, nanti dah abis lewatin pemukiman warga, gak jau dari sana ada belokan kiri, SANGAT CURAM , dan jalanan berbatu2  belok kiri , di belokan itu dah ada tulisan TEBING KERATON, dan tempat bayar tiket, bila naik ojek kalian akan di turunkan disana. 

7. Setelah membayar uang tiket masuk Rp 11rb, didalam sudah ada jalur yang sangat nyaman, jalanan sudah di gunakan paving block, dan aman karena sekarang sudah di pagar sampai ke viewing point.
And ..... WELCOME to tebing keraton ..and ENJOY

Semoga Blog ini dapat berguna bagi kalian yang ingin berjalan2 ke sana, And Please be a responsible traveler ya ...jaga keindahana alam ini, jangan di rusak dan dikotorin.
Sherlly Wu 

Monday, July 4, 2016

A Beautiful day we called HOLIDAY

 Finally, we managed to have a little getaway hari raya holiday to visit Bandung and as I was sitting by the pool enjoy the scenery of the beautiful landscape infront of me. Oh my God, You are so awesome ! This years was so stressed out and hectic, I even dont have much precious time to enjoy and seize my days. Ah... thank you God for this beautiful opportunity. I know you always give us the best way.

This year went by like blur to me. It consisted of work, work and more work it's unhealthy and scary. All I know is now I don't want to be consumed by work. I want to have a life outside of and enjoy more of it. I want to be more in tune with my spiritual things and take pleasure in little things that make life interesting. I'm in desperate need of traveling and seeing new places. Everyone around me had some mileages outside the country. It was only me. Hah..I should out of my routine.

So this Bandung trip was something I needed to freshen up my mind. Good thing we stayed at Interontinental dago this time... couldn't be thankful enough for its green scenery that sooth my eyes. We also went to farm house this afternoon...yaap it was sooo crowded so we just take photo and go out from there and lunch at someplace (forgot the name) the place excatly besides the ranch lembang the food was soo good (esp the mushroom sauted and sambal dadak ).

After that we checked in,  Intercontinental dago was soo great. The view of our room is awesome. We upgrade our room from premium to panorama suite room.  We can see beautiful mountain anda greeny landscape from our window. The room is soo big. And i love the bathroom so bad. The pool even not that big, but the water is very warm. We enjoyed our quality time in the pool.

We close our day, dinner in the room, I order it using gojek application. Ahhh thanks to gojek. You make my life easier.

What a great day... thank you God im so thankful for this beautiful day , we can have quality time with big family. Feel so blessed.

Travelling light

Me? Travel light? I'm actually not sure if I can categorize myself as one. But I was pretty proud of myself when I opened the suitcase as soon as we arrived in our hotel room in bandung , because I just realized that I actually do travel light. Yaaayy i did it !

4 days 3 nights for 2 adults and 3 kids with 1small victorinox suitcase and 1small bag and we didn't even fill all the space. I Feel so good, not that rempong bring so many stuff. More relax

Not bad, right?

Proudy mommy 😊😊😊

Sunday, July 3, 2016


Finally!!. Attempting to write blog agaiiiiin....Let’s see how long I can keep this. Hehe I’ve been meaning to re-create my personal blog but just couldn’t find the time to do so, and tadaaaa...using long holiday to redesign my blog to more "kekinian" haha it’s really time to get organized and order everything in line. Back to blogging again...

Ahh...today start my day with maidless day. And  still undercontrol. Since last yeat, we dont use nanny anymore yaaay.. we only have regular partime mbak only. After decide not to have any maid anymore..mm i feeeelll more goood..its truuueee.... No more maid drama. Life is more peacefull haha

Be an entrepreuner and working home mom makes me have more flexible time to take care my household and family. But still struggling to manage my time. But its really soooo fun and bless. And i feel my life more colorful.

Ahhh  ..So many things i want to share in this blog...my up and down life story.

Will update and write much more.

Monday, January 18, 2016

Ambisi, Obsesi, or Impian ??

I try to figure it , Pertanyaan dari seorang teman yang sangat menyentak hati.  Selama ini sibuk menjalankan dan berupaya mengembangkan camp dan education charity for the teenage.  apakah menjalankan untuk Tuhan atau hanya obsesi ?

Aku tertegun sejenak !

Obsesi , ambisi dan impian ? semua sepertinya absurb. Semua seperti berlomba2 mengambil posisi menjadi terpenting.

Mengapa menjadi begitu tersakiti dan emosi dengan pernyataan dan pertanyaan "OBSESI". berpikir beberapa lama, bukan kah hal yang paling kita tidak senangi harus kita temani dan kenali, sehingga kita tidak lagi membenci nya.

Obsesi bukan sesuatu hal yang selalu negative. Tergantung di mana dia di gunakan. Unsur Obsesi itu terkadang menjadi penting , sebagai alasan kita untuk terus berjuang, bernafas, dan bangkit kembali mengejar mimpi kita !

Obsesi, Pls be my positive friend !

let we conquer the world and help our teacher to spread love and help universe to become better place to live.

Sherlly Wu 

Friday, November 20, 2015

Quote of the feeling ....

Because when you dwell in sadness, life will leave you behind. 
So move on. Forgive and forget, even those who do not forgive you. 
Happiness is not defined by the number of people who love you or hate you.
Happiness is about how you love and forgive both others and yourself.

Thursday, November 19, 2015

Past VS Pain

Did I really love to live on past ?
or was I addicted to the pain of my past ?
The exquisite pain
or wanting someone so unttainable ?


It happens to everyone as they grow up. 
You find out who you are and what you want, and then you realize that people you've known forever don't see things the way you do. 
So you keep the wonderful memories pain or sweet, but find yourself moving on. 
Moving to be a better person, having value and worth. 
Chin up ... and move on. 
Love your self...and let the universe love you back.
Some people not enough Lucky to having us, as a strong and blossom flower after the storm.

Sherlly Wu 

Monday, November 2, 2015

Forgive cant Forget

Forgiveness is a decision of the will. Since God commands us to forgive, we must make a conscious choice to obey God and forgive.   Of course, it is impossible to truly forget sins that have been committed against us. We cannot selectively “delete” events from our memory.

However, if by “forgive and forget” one means, “I will act as if the sin had never occurred and live as if I don’t remember it,” then we can run into trouble. 

For example, a rape victim can choose to forgive the rapist, but that does not mean she should act as if that sin had never happened. To spend time alone with the rapist, especially if he is unrepentant, is not what teaches. 

Forgiveness involves not holding a sin against a person any longer, but forgiveness is different from trust. It is wise to take precautions, and sometimes the dynamics of a relationship will have to change.
The ideal is to forgive and forget. Love keeps no record of wrongs .

However, changing hearts is God’s business, and, until an offender has a true, supernatural heart change, it is only wise to limit the level of trust one places in that person. Being cautious doesn’t mean we haven’t forgiven. It simply means we are not God and we cannot see that person’s heart.

Forgiveness is the remedy. It doesn’t mean you’re erasing the past, or forgetting what happened. It means you’re letting go of the resentment...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...