Tuesday, July 26, 2011

We are OFF for Holiday this week YaaY

I'm so looking to my early trip YaaY....Its our early holiday traveling.Im waitting for the leisure time with my precious family. Time to relax a bit after busy busy hectic life this past month. Wooofff...!!

Will Post photos during my trip :)...Londraa...Take care all :)

Friday, July 22, 2011

Bento Of the day : Shaun the sheep


Today I feel so fresh, I had my quality sleep.
So Today bento for my kids is " Shaun The Sheep"
My kids love this movie so much.
The fastest Bento I ever made :)

Mencoba Menggunakan metode " MIND MAPPING "

Methode mind mapping baru saya terapkan dalam methode belajar anak saya. Dan saya merasa methode ini sangat membantu proses belajar menghafal dan pemahaman anak saya. Tidak hanya dalam jangka waktu yang pendek.

Masih teringat jaman dulu kita sekolah , paket belajar satu malam, semua pelajaran di hafal mati. di telen idup-idup dimasukan ke dalam otak. Ke-esokan harinya ulangan semua di muntahkan di kertas ulangan, persis bulat-bulat seperti yang kita hafalkan subuh tadi. Titik dan koma pun tak ketinggalan percis seperti di buku. Tapi setelah keluar dari ruangan ujian, semua lupaaaaa...apa yang di pelajari semua tidak ada satu pun yang nyantol. kenapa ini bisa terjadi ???

Dikarenakan kita hanya memaksakan otak kiri kita . Rupanya otak kiri di identikan dengan angka, urutan, tulisan, bahasa, hitungan, terstruktur, analisa berjalan, matematis , sistematis linear . Dan Daya ingat otak kiri hanya bersifat sementara, hanya bisa menyimpan dalam waktu singkat. sedangkan otak kanan di identikan tentang kreativitas, khayalan, bentuk, ruang, emosi, musik , gambar dan warna , dan itu sifatnya long term, sifatnya lateral tidak berstruktur. tapi Daya ingatnya jangka panjang.

Anak saya sempat mengikut kelas tambahan, kebetulan minggu depan dia akan ada ujian science dengan topic " Body & 5 senses ". pada saat pulang kantor saya menanyakan gimana apa sudah bisa ?? dan anak saya berkata " susah mi, gak bisa hafal-hafal ". Langsung saya tengok buku les nya, dan saya melihat sistem pengajaran seperti dahulu adanya kita lewati. Anak saya di paksa menghafal text book , dan di test dia mesti menulis di buku.

Akhirnya saya mengatakan pada anak saya, saya berjanji akan mengajarkan kamu methode belajar yang benar, sehingga besar nanti kamu akan lebih mudah belajar mandiri tanpa perlu guru pembimbing tambahan pun kamu akan bisa.

Saya mengambil sebuah buku gambar besar. Dan saya bertanya padanya, hari ini thema nya its body, saya akan menggambarkan sosok orang, kira2 apa yang dia suka ? dia berteriak antusias " princess , mommy " . dia sudah mulai tertarik dan menanti-nanti gambar yang akan saya gambar nanti. Setelah saya menggambar, dia begitu menikmati. " wow cantik " (*padahal gambarnya jelek banget loh sumpah ! tapi anak-anak tanpa kita sadari visualnya sudah berjalan*).

Akhirnya saya meminta anak saya untuk menjabarkan apa yang ada di gambar tadi, Dia sempat berfikir sejenak, secara verbal dia dapat menyebut semua dengan benar, terkecuali daerah2 yang jarang kita sebut seperti " Ankle, Elbow, shoulder, Eyelashes etc ".

Akhirnya saya meminta dia untuk menuliskan dan membiarkan dia menyontek semua tulisan dan meletakan di tempat nya (*since dia masih belom hafal tulisan ya rumit seperti " shoulder etc " . Sambil dia menyalin. Saya kembali membuat satu gambar princess yang baru (*yang ini kayanya lebih bagus dikit deh. hi hi hi*).

setelah dia rampung menuliskan semua anggota tubuh tersebut. Saya meminta dia untuk mewarnai setiap tulisannya dengan warna-warni yang dia suka. Dia sangat having fun dengan kegiatan ini. Tanpa menyadari setiap kali dia mewarnai dia menyebutkan nama-nama yang jarang kita gunakan : Contoh " i want to color the "elbow" using red ". di dalam minded dia secara tak sengaja telah menangkap I Like Red , and Red is elbow.

AKhirnya setelah selesai mewarnai semua gambar tersebut. Saya meminta dia untuk menulis sekali lagi di kertas yang telah saya gambar di kertas ke2. Dan ajaibnya, dia bisa menuliskan semua tanpa perlu menyontek dan dia benar-benar having fun sambil menulis dia berfikir ahh warna tadi apa ya , ahh iya white itu skin. Dan dia menuliskan skin.
Tapi ada beberapa bagian yang sering dia lupa seperti " elbow" akhirnya saya mencoba membantu memvisualisasikan dengan menunjukan elbow saya, dan saya berkata tau elmo kan ? ya siku ini seperti elmo sebutannya tapi di ganti menjadi ELBOW. Dan akhirnya its work ! Dia benar-benar hafal di luar kepala. Tadi pagi dia sudah bisa berkata " mommy, Mike fall down and his elbow bleeding" Awwww..She is using elbow words already YaaaY..

Akhirnya saya melanjutkan pelajaran tentang 5 senses dengan methode yang sama. saya lupa memfotokan, cabang-cabang mapping yang kita buat. Disitu saya juga menggunakan gambar , warna dan peraga. Dan Its work ! We just need 30 Minute untuk belajar, Dan dia hanya merasa saya menemani dia menggambar. Dia sampai bilang " mom besok kita coloring begini lagi ya ". I said " Yes off course, with another topic off course ".

Intinya , Mind mapping lebih melatih anak kita untuk melibatkan kedua fungsi otak ( otak kiri dan otak kanan ). Ketidak seimbangan fungsi otak yang sering menghambat potensi belajar anak (yang sering kita ketemui hafal mati tapi tidak ada penalaran/pemahanannya*).

Untuk lebih jelas mengenai " mind mapping " methode bisa membeli buku karangan Tony Buzan. Disana lebih detail cara memaping otak kita. Dan yuk mari bersama-sama kita mengajari anak kita cara belajar yang benar.

Thursday, July 21, 2011

Wednesday, July 20, 2011

Im Officially 30th YaaaY..

YaaY....The (birth)day finally came ..And Now Im Officially 30th.
..
But as I Said before on my Facebook :
" Age is just a Number not a state of mind. My age is 30th by mind is still 17th hee hee "

I really want to say
THANK YOU SOOOO SOOO MUCH !!!
for all the texts, Messages, Cakes, Presents and most of all for the best wishes for me
God Bless You all, and It definitely made my day so blast..
Full of blast today :)
Mwaaahhhh

So Im 30 ! Im UP for it and ready to rockin' it the hardcore of life !!
This pic taken by hubby last nite at 12.00 am
Im still wearing my Pijamas, and already fall slept.
He gave me a surprise bday cake & Present (*very un-predictable present*)

Tradaaa....Full set of Bento Tools
(*drooollingg..keep asking Why bento tools ???*)
Im so surprised when hubby gave me this full set bento tools.
In my mind He will gave me Lomo Camera or
something smell like animal skin (*shoes or bag*).


But when I sneak out the present ...TRADAAAA.........
I was very shock ,between happy and whyyy ????

He said " You always made bento for me and kiddos. And we love your bento.
All your friends love it too. But at the moment you dont have any proper tools.
You always use manual way. So I prefer buy you this. To make your morning day more easier "
Aww...dont you think he so sweet ???

thanks a lot husband. I really do love and like your present. BIg Hugs and Big Kiss


In the morning before go to school. Mike still sleeping and very grumpy.
So we decide just take 3 of us picture
Smile :)

Blew the candle ! YaaY



Michelle : Happy birthday mommy , I love you :)
Mommy : Thanks dear , I love you more :)
Michelle : Sorry no present for you. I dont have any money.
Mommy : Its okay dear.. your big smile is already brighten my day.
Michelle : But when my bday coming, you can not just gimme big smile okay ??
Mommy : $#@$%


Will post more of my birthday photos this weekend! :O

Tuesday, July 19, 2011

Tutorial Making Easy Bento set : Baby Elephant

Today I made a very simple and very easy bento. Hanya membutuhkan waktu 1 jam untuk membuat 2 bento sekaligus. (*biasanya ya dari persiapan masak2 , needs around 2 hours untuk prepare 2 kids bento..Lama ya ?- Harap Maklum ya Masih "gapto" (gagap bento).*)

Okay hari ini aku mau sharing pengalaman termudah aku dalam membuat bento.

Here is it :


Letakan nasi di atas plastik food wrapping.
Karena tidak ada mold ricenya..we do it manual okay ?
(*aku sangat jarang menggunakan cetakan bento, since harganya mayan mahal
masih di lema between baju atau bento tools ha ha ha*)
Okay NEXT..


Nasi di kepal-kepalkan, dan di bentuk seperti gajah. Tricknya di buat dulu bundar
Kemudian bagian depan di tarik sedikit dan di padatkan membentuk
belalai gajah.


Tradaa...Setelah jadi bukan food wraping nya letakan di Bento box


Sekarang di buat telingnya. Cukup menggunakan Ham / Smoke beef
Satu slice lingkaran itu di bagi menjadi 4 bagian ( untuk 2 bento box )
Di pakai 1 pasang untuk telinganya ( Seperti di foto )
1/4 slice itu di lipat menjadi dua ..dan selipkan di samping nasi
Tradaa...Jadilah telinga si gajah YaaaY


Bagian selanjutnya, Aku rapikan lauk nya ,di susun dulu.
setelah itu baru membuat bagian matanya.
Matanya aku pakai nori dulu , baru di timpa dengan keju ,
dan bagian terakhir aku punch satu buat mata yang kecil


YaaaY..jadi !
This bento is for my boy


And this for my Gal.

Michelle : Mommy, I like the bento
Mommy : Ooh..YaaY.
Michelle : Thanks mom. I love angelina balerina.
Mommy : Hahh ?? You mean " THE MOUSE " that can dancing ballet ??
Michelle : Yes Mommy, Mwahhh (*She kiss me and she ran to her classroom*)
Mommy : &#$@$% (*Umm..Mouse or Elephant ??*)

Selamat mencoba Mommy :)

PS : Im sorry ya kalo foto nya rada blur, Im using blackberry camera. Kamera ku ketinggalan di kantor :P

Monday, July 18, 2011

Good day , Mercy.

Sometimes, we just gotta let go. Of People , Of feelings, Of things. No matter how big this world is , We can never be Friend a million people. We cant have it all. What we can have, is what we deserve.
- Diana Rikasari -

But the question is , If I really want to have it all, is it possible ??? I know the answer still " IMPOSIBLE ". Some Situation , condition and conflict make us apart.

Ohh..Friend..Ohh Soul... Is there any MERCY ? Is there any HOPE ? Is there any number... 1..2..3..4..and STOP !

Tutorial how to make : Sandwich ball

Hari ini saya akan mencoba membuat tutorial cara membuat bread Onigiri. Ini merupakan pembuatan bento yang paling saya senang. Karena cara pembuatan cepat. Kalau sedang malas dan rushing di kejar waktu, cukup dengan trik ini bento anak akan terlihat menarik. Dan bagi yang masih pemula seperti saya , cara seperti ini mudah untuk di ikuti. Aku coba share ya , semoga bisa berguna untuk semua yang ingin mencoba membuat bento untuk anaknya.

Here is the trick :


Alaskan roti dengan plastik wrapping ,
Kemudian Roti kita isi dengan beraneka macam isi dari coklat & keju ,
atau abon ayam/sapi, bisa juga dengan ham.
Dan hari ini karena saya sedang malas, dan kesiagan juga ,
saya membuatnya simple dengan coklat & Keju.


Kemudian lipat ke empat sisi dari roti


letakan di genggaman tangan kita beserta dengan plastik wrappingnya.
wrap the the bread using your hands.
Twist the end of the wrapper and make it tight.
Kita bentukan menyerupai bentuk bola


Kita dapat menekannya dan membentuk sandwich itu seperti bentuk yang kita inginkan.
Dan aku lebih memilih bentuk Oval.


Remove the food wrap, and place the sandwich ball into the bento box. and you can proceed to the next decoration


Dan hari ini saya membuat sandwich bola ini dengan dekorasi " POH - Kungfu Panda "
jauh dari mirip ya ?? ha ha ha ha.
(*can i use late wakey excuse ?? *)


And I Did one for my gal !

Selamat mencoba ya !! :)

Sunday, July 17, 2011

Random thought : Rewarding me

Oh man, I have been working very hard lately! I seriously think that I deserve to reward myself with some nice clothes, shoes and bag....hee heee But hubby said I should think about making more money instead of spending it. Sigh…huh

Dont u think , buying those stuff is not spending , its about give u happy theraphic , it something can release ur stress and give u reward with what u done. Rite ? ( okay, this time im blur , effect of tiredness ..pls ignore my shopping desire. ) yeaahh... We need to work this time as we're preparing to having " our new life" in subburb. YaaaY..

But i miss my crazyshopping :( never mind release it in other way.

Happy sunday all..

Friday, July 15, 2011

Last Night

Coming soon movie... is a film about a married couple who discover temptation can lead anywhere...umm...I want to watch this movie badly.

Another Deutsch version
"Last Night manages to feel like a full meal -- with an appropriately indulgent dessert." 1...2...3...4

Bento Set : Struggling Bento


Bumble Bee bento for xian2


Bumble bee transfomer for Mike -
Ohman..i hate detail. You can see the logo..Very very bad !!

Life has been quite stressful and hectic for me these last few weeks.

Plenty of schedule in my task. From kids 1st day to school is really Driving me insane, refusing to wake up in the morning, Need to be a good PR for them. Pushing school rules, Explosive tantrum in the morning. refusing this and that. And I need to struggling with kids bento every morning. Prepared 2 kids bento with a tiny time. Its really make me panic and frustration. At nite , time for break but still can not. I need to struggling with their homework.

I have zillions of emails to reply, and my principle from overseas visiting us- need to entertain him and marathon meeting and dealing with him is really make me crazy take my full energy to argue. And we had 3 full days of Quarterly Business review with our branches which is make me insane too .. Need to do presentation, data analysis , Full concentrate while im so sleepy lack of sleep (*every morning need to wake up so early - 5 oclock ). And the tasks are piling up, and my TO-DO-LIST is just IMPOSSIBLE to done !!

However, I was stopped in my deep shit, when I heard my friends got sicked and pass away. I was completely shaken. I shed a few tears for her and who have been lost and for all ppl still survived with sickness. I heart you & I feel you .

Now I'm counted my blessing for today, And i was grateful for all that was good in my life. I dont want to grumpy anymore. I'll take all my hectic and struggling life as my compliment.

And to all my friends who love or hate me, I LOVE YOU !! :)

Happy Friday All !

PS : Tomorrow I got order 40pcs bento set for birthday party again...WooHoo..Im so excited. Wish me Luck,dear ! :)

Thursday, July 14, 2011

I love Clutchy


Snake skin Clutch $959



SARAH

Croc-Grain Clutch with Strap $98


AJITO

Faux-Leather Clutch with Chain Strap $50
Can i make this clutch as my birthday wish list :P heee heee...

Wednesday, July 13, 2011

Thanks being there & Being Present

Daddy attend Michelle's 5th birthday @Michelle's School

Daddy accompany mike 1st day school

Dad attend Mike's Dance Performance ( UN days )

Dad being there for this precious moment - Michelle's Graduation

We are so blessed have a great daddy like him. He always there for us , in every precious moment. Even he was so busy with his job, He will make time for us. He always make us as his 1st priority.

I always love say like this, there's no perfect dad and perfect Hubby, but there is DAD who always present and always give the best for his family.

Thanks Big daddy for your present & always being there for us. All precious moment with you is the most beautiful and complete.

I took this great article from Leony blog .and i would like to share this article for us :

Children treasure their moments spent with us, or in this case, with their Dads.And it’s not a surprise if what they remember the most about their childhood is simple things like, the times when they regularly play silly games with Dad before bedtime, or the time when their Dad took them to school on a rainy day.

Kids need to spend time with us (read: dads too).

Have dinner together. Make daddy-kids playtime a regular thing.

Only routine, quality and regularity can build a healthy sense of belonging.

The daddy who makes sacrifices in the name of relationship will be rewarded. The man who passes up the position that will bolster his income by twelve thousand dollars a year but send him out on the road for weeks at a time, the man who makes the choice to put relationship above everything else and who chooses to be present in the home, will make a profound difference in the lives of his children, especially his daughters.

A child will learn to see and treasure his/her father’s presence over time.

Father-affirmation isn’t accomplished in one big moment. Relationship isn’t a seamless concrete highway; it’s more like a gravel walkway, built by adding one tiny stone after another, one little deposit of time, one gesture of concern, one offering of sympathy.

You see... Our kids need daddies who is always there for them.... Thanks god for daddies :)

Tuesday, July 12, 2011

Bento Set : Fried Noodle



Bon Apetite

Bento Set : Assorted Menu


Hectic Monday Bento ( Mon[ster] Day )
1st day Kiddos go to school
YaaY...My daughter already Primary 1 and my Boy first start in the Kindy world .


2 Bread , sweet corn, sausage ... So Yum-Yum !


Mini Burger - Bee


My bento fans hee hee ...

Align Center
Bunny Bear Bento set.
:D
Bon Apetite

Friday, July 8, 2011

Insomnia therapy

My sweet hubby prepare this Hot choco for me last nite.
He quietly brought this into my room, and without a word , placed it beside me
Ahh... what a beautiful gestures that speak a thousand words of love.
How could Im not love this chubby big man ?


PS : and yes Hot choco can help me more relax "...this therapy very success !! And I got my beauty sleep... thanks a lot Big :)

Thursday, July 7, 2011

Insomnia OWL

I had an insomnia. I usually sleep at 9 or at least 10 o'clock. And this past 2 days.....OMG.. I cant sleep before 1 oclock. The tiredness is Eventough I slept very late. I still wake-up very early in the next morning. Oh..goshh. In the afternoon my patient will be full up and down (*yawning..and sleepy*)

And Last nite my 2 kids slept very late too (*they got my insomnia,maybe*) , They drove me crazy, They keep jumping on our bed, squeezing in our bed , four of us sleep in one small bed. And They keep talking and laughing very happy and wild. while I'm keep struggling to force my eyes to sleep. Hix.. at the end the kids slept at 12 oclock. and Me... Alone ..Still-Cant-sleep. I took my ipad and i read some books from there. and Yes.. I felt so sleepy, at the end I slept with Ipad on my lap.


Gift nail polish box from unknown (*weird*)

My sleepy & shiner eyes

Me :Dear, I think i need see a doctor /Psychiatrist ??
Hubby : Hah...NO ! You're just too excited, dear. When you too excited with something you will always like this. Your head keep rolling like dual processor.
Me : Ah to technical.... maybe signs of premature aging ?
Hubby : Oh... woman !!

Tuesday, July 5, 2011

Melrimba Garden

Another Place for your kids vacation - Back to nature. Come Visit MELRIMBA GARDEN , covering an area 2.5 acres of family rides in the peak area where the temperature reaches 16 degrees celcius. And the Fresh air is very cool ,and is surrounded by great views of the tea hills and the beautiful flowers.


Melrimba Garden is located about 1 mile after the Masjid At-Ta'awun Peak (Peak after tea plantations, before the restaurant Rindu Alam, and located on the left side of the road when we go to Bogor)

For visitors who are mostly urban people, eating good food with a wonderful atmosphere and clean air as in Melrimba guaranteed to make your mind and body refreshed.


Children are also happy and healthy as it can walk around or
walk around the flower garden, riding ATVs, Pleasure Boat, fishing and learning to play in the playground.









Options menu and taste of food in the kitchen Melrimba also very satisfying and the price is quite affordable.

Thanks to www.liburananak.com give a lot of information bout this nice place. :D

For another snap-shot pls click here -->


Melrimba Garden
Jl Raya Puncak Km 87, Sindanglaya 43253
Bogor, Indonesia
Phone: (0263) 523 205 or 523 206

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...